Sprovođenje

TIEG

TIEG je registrovana evropska ekonomska interesna grupacija (EEIG) konsultantskih firmi, čiji članovi sa pravnog stanovišta deluju zajedno kao jedinstvena organizacija.

Grupacija, osnovana 2012. godine, ima za cilj da usluge svojih članica učini dostupnim za razvojne politike Evropske komisije i drugih međunarodnih finansijskih institucija i donatora. Aktivnosti grupacije uključuju upravljanje okvirnim ugovorima, u cilju potpore kadrovskih resursa Evropske komisije, poput identifikovanja, pripreme, sprovođenja, praćenja i evalaucije projekata koji su (su) finansirani od  strane Evropske unije.

Punopravni članovi TIEG-a su C&M - Consulting and Management Ltd (SK) i TAS Europrojects Ltd (BE). Obe kompanije su prepoznate u svojim oblastima delovanja, izvan i unutar EU. C&M je posebno prepoznat kao firma koja upravlja složenim programima / projektima poput upotrebe strukturnih fondova EU ili drugih instrumenata Evropske unije za ostvarivanje međunarodnu saradnje. TAS je prepoznat kao firma koja pruža inženjersku podršku različitim privatnim i javnim ključnim organizacijama i institucijama unutar  Evropske unije. Od svog osnivanja, grupacija se pozicionirala kao ključni akter u implementaciji tehničke podrške u nekolicini oblasti:  transport, infrastruktura, voda, energija, klimatske promene, IKT i urbani razvoj.

TIEG EEIG je, samostalno kao vodeća orgnaizacija ili u partnerstvu sa drugim organizacijama, bio uključen u realizaciju mnoštva specifičnih zadataka u okviru brojnih Okvirnih ugovora. Neki od njih su:

  • FWC SIEA 2018 Lot2 (2018-2021): Infastruktura, održivi razvoj i zapošljavanje
  • FWC CoR Lot3 (2017-2020): Koheziona politika, transport i urbanizam
  • FWC EIBas Lot4 (2016-2019): Pametni razvoj, socijalna infrastruktura i Horizon 2020. 
  • FWC EIB Jaspers Lot 10 (2010-2014): Upravaljanje projektima i javne nabavke 

Konsultanti

Đorđe Mojović

Vođa tima, ekspert za urbanizam i politike stanovanja

Žarko Šunedrić

ekspert za socijalnu inkluziju

Miodrag Počuč

ekspert za pristupačnost

Boris Žerjav

ekspert za urbano planiranje

Aleksandra Sretenović

pravni ekspert